Ilmanvaihto

Haiseeko täällä tunkkaiselta?

Monesti sisäilman tuntuessa tunkkaiselta syyllinen löytyy toimimattomasta tai riittämättömästä ilmanvaihdosta. Ilmanvaihtojärjestelmä kaipaa säännöllistä huoltoa - aivan kuten esimerkiksi auto, ruohonleikkuri tai hammaskalusto. Usein vanhakin järjestelmä toimii, kunhan vain muistaa pitää siitä huolta!

Ilmanvaihto-
järjestelmän tarkastus

Tiedättekö, mikä ilmanvaihtojärjestelmä teillä on? Onko se painovoimainen, koneellinen poistoilmanvaihto vai koneellinen tulo-poistoilmanvaihto? Tiedättekö, miten ilmanvaihtojärjestelmäänne tulisi huoltaa? Onko järjestelmä jäänyt huoltamatta ja nyt sisäilma tuntuu tunkkaiselta?
Ilmanvaihtojärjestelmän tarkastuksessa perehdymme käyttämäänne järjestelmään, tarkastamme sen toimivuuden ja suosittelemme tarvittaessa jatkotoimenpiteitä järjestelmän toimivuuden varmistamiseksi.

Ilmamäärämittaus

Ilmamäärämittauksessa mitataan rakennukseen ilmavaihtojärjestelmän kautta tuleva sekä sieltä poistuva ilmamäärä (l/s) sekä
tulo- ja poistoilmavirtojen suhde. Ilmamäärämittauksen avulla ilmanvaihdon toimintaa voidaan verrata järjestelmälle suunniteltuihin sekä Asumisterveysasetuksen mukaisiin arvoihin.

Paine-eromittaus

Kun halutaan selvittää ilmanvaihtokoneiden käyntiaikoja ja niiden vaikutusta rakennuksen paine-suhteisiin, paine-eroa tallentavat pitkäaikaismittaukset ovat silloin oikea vaihtoehto. Erityisesti isommissa kohteissa ilmanvaihdon toiminnan vaikutusta voi olla vaikea arvioida kokonaisvaltaisesti ilman tarkempia tutkimuksia. Tällöin pitkäaikaisen paine-eromittauksen avulla saadaan tärkeää tietoa ilmanvaihdon säätötyön tueksi.

Ilmanvaihtokanaviston ja -laitteiston puhtaustarkastus

Onko ilmanvaihtokanaviston nuohouksesta kulunut jo tovi? Puhtaustarkastuksen avulla saadaan tieto kanaviston ja laitteiston puhtaudesta. Lisäksi selvitetään teollisten mineraalikuitujen esiintyvyys kanavistossa.
Copyright © Sisäilmari 2018 | Sisäilmari: puh. 044 977 9559, email: toimisto(at)sisailmari.fi